Jaloerse man krijgt 18 maanden cel voor gijzeling ex
23 Mar 2021, 02:48
foto


Braziliaan Barzaga R. was ontzettend jaloers op zijn ex-vrouw. Daarom had hij zijn ex en haar twee vriendinnen gegijzeld op 17 maart vorig jaar. Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft hem maandag gevonnist tot achttien maanden gevangenisstraf. Zij ging mee met de strafeis van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie.

Barzaga R. ging naar zijn pand aan de Prinsessestraat waar zijn ex-vrouw samen met haar twee vriendinnen zat te praten. Hij ging met een voorwerp dat op een vuurwapen leek, naar de vrouwen. Hij sleurde zijn ex-vrouw in zijn kamer en wilde van haar weten of zij seks had met andere mannen. De vrouw hield hem steeds voor dat zij geen andere relaties had. Elke keer dat de man dat hoorde, sloeg hij de vrouw. 

Barzaga R. had zijn ex-vrouw en de twee vriendinnen gekneveld en liet hen op de vloer liggen. Hij vond dat de twee vriendinnen wel wisten dat het slachtoffer seks had met andere mannen. De man had ook een mes bij zich waarmee hij bedreigingen uitte. Valstein-Montnor zei dat het om een zeer ernstig strafbaar feit gaat. Bij het vonnissen hield zij rekening mee dat de man voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie. Advocaat Harold Belfor vroeg een mildere straf op te leggen. Hij betoogde dat Barzaga R. niet in het bezit was van een vuistvuurwapen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May