Krishnadath: Kleine groep gooit met modder; veel te doen
22 Mar 2021, 02:47
foto
SVB-voorzitter John Krishnadath


John Krishnadath, de herkozen voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), zegt in gesprek met Starnieuws dat er geen verdeeldheid is in de bond. Er waren twee lijsten ingediend voor de bestuursverkiezing die zaterdag is gehouden. Het bestuur-Krishnadath is voor de derde termijn gekozen. Volgens de voorzitter van SVB zijn er een handvol mensen bezig met het bekladden van het bestuur. "Het lijkt op de politiek. Ondanks de verkiezingen kunnen sommige mensen hun verlies niet verwerken en proberen steeds de poten onder de stoel door te zagen", merkt  Krishnadath op.

In aanloop naar de verkiezing is behoorlijk met modder gegooid. Leden zijn bedreigd - ook vanuit de politiek - om niet op dit bestuur te stemmen. Ook is door mensen die met modder gooien een brief geschreven naar de Ethische Commissie van de FIFA. Het bestuur zou niet transparant zijn en er zou gesjoemeld zijn met gelden van de SVB. Uit een onderzoek van de FIFA blijkt dat er niks aan de hand is. Dit is ook schriftelijk kenbaar gemaakt door de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond.

Krishnadath merkt op dat door de Covid-19 pandemie in 2020 het voetbalgebeuren zo goed als stil heeft gelegen. Dit jaar wordt een halve competitie gedraaid. Het Vrouwenvoetbal waarvoor de FIFA US$ 500.000 beschikbaar heeft gesteld, is ook niet op gang gekomen. Er zouden 20 meisjesteams actief zijn, verspreid over het gehele land. Er is een compleet plan opgezet, waarbij ook al 500 tenues en voetbalschoenen zijn gekocht. De SVB hoopt vrouwenvoetbal dit jaar op te pakken. Er is ook een beroep gedaan op de clubs om vrouwenvoetbal te stimuleren. De SVB heeft in zijn Strategisch Plan 2020-2023 dit ook opgenomen. Indien het doel niet gehaald wordt, moeten de middelen terug naar de FIFA, want deze mogen niet voor andere doeleinden worden gebruikt, benadrukt Krishnadath.

De SVB wil dit jaar ook starten met de profleague. Indien we op amateurniveau blijven, zullen er af en toe successen worden behaald, maar hiermee kan Suriname het niet ver schoppen, merkt Krishnadath op. Er is kritiek op dat 'natio' op 24 maart tegen Kaaiman Eilanden uitkomt met profspelers die niet de Surinaamse nationaliteit bezitten. De SVB-topman voert aan dat jarenlang deze discussie gevoerd wordt. Hij hoopt dat de profleague goed zal verlopen, waardoor na enige tijd er geput kan worden hieruit voor de nationale selectie.

Nu is het SVB-bestuur druk in de weer om alle visa die nodig zijn voor de spelers uit Nederland, België, Engeland, Turkije, Slovakije, Israël, India, Trinidad & Tobago, Cyprus en Kroatië, rond te krijgen. Vooral visum voor de Verenigde Staten van Amerika gaat nogal stroef. Amerika laat naar verluidt geen spelers toe afkomstig uit Schengenlanden of gereisd via deze landen. De wedstrijd tegen Aruba wordt in de VS gehouden. De SVB gaat na als spelers uit niet-Schengenlanden via alternatieve routes kunnen afreizen, zodat die toch kunnen worden toegelaten tot de VS. Krishnadath hoopt dat alles nog op tijd rondkomt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May