TCT vraagt OBS om actie op te schorten
21 Mar 2021, 16:46
foto


Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) doet een dringend beroep op de vakbond om de actie die gevoerd wordt, op te schorten. Het ministerie zegt bezig te zijn met het vraagstuk rond het  openbaar vervoer. Het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) is hier ook onderdeel van.

Te midden van deze oriëntatie en structurering is het vraagstuk van de tariefaanpassing binnen het NVB aan de orde gesteld. Dit traject is reeds ingezet waarbij het nieuwe tarievenstelsel voor bushouders een fundamenteel aandachtspunt is. Na een gedegen onderzoek en in gemeen overleg met de Organisatie van Bus- en Boothouders, zal de regering moeten komen tot aanvaardbare tarieven, die de overheid gelet op haar financieel raamwerk kan dragen.

De onderhandelingscultuur die de minister van TCT heeft aangetroffen als het gaat om vraagstukken betreffende het boot- en bus transport, behoeven een structurele aanpak in plaats van ad hoc besluitvorming en het “blussen van brandjes” binnen de sector. Voor de uitvoering hiervan, zullen er vervolggesprekken worden gevoerd met de minister van Financiën en betrokken partijen.

Het ministerie zegt niet voorbij te gaan aan het belang van de samenleving en werkt daarom aan een duurzame oplossing. Gevraagd wordt om de acties op te schorten totdat er een goede oplossing is gevonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May