Liu Quan: Suriname mag rekenen op Chinese steun
19 Mar 2021, 13:31
foto
Minister van Financiën en planning, Armand Achaibersing en de Chinese ambassadeur Liu Quan


Suriname mag op ondersteuning van China rekenen bij het brengen van duurzame ontwikkeling. Deze garantie gaf de Chinese ambassadeur Liu Quan dinsdag bij een ontmoeting met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Suriname en China werken al langer dan 45 jaar samen op sociaal, economisch, cultureel en politiek gebied. Binnen de huidige samenwerking zijn er enkele projectvoorstellen besproken.

De voorstellen liggen voornamelijk in de agrarische sector, de traditionele geneeskunde en in de huisvesting. Ook zijn er enkele schenkingen beschikbaar gesteld aan Suriname die nog ingevuld zullen worden. China biedt regelmatig trainingen aan, die door ambtenaren worden benut.

Achaibersing gaf een uiteenzetting van de huidige financieel-economische situatie, de relatie met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en andere internationale partners. Liu Quan is op de hoogte van de uitdagingen waar Suriname voor staat. Hij gaf aan dat vele landen nu moeilijke economische tijden meemaken en dat de Covid-19 pandemie daar ook aan heeft bijgedragen.

De ontmoeting tussen Achaibersing en Liu Quan was gericht op het aanhalen van deze betrekkingen. In de afgelopen periode zijn er verschillende projecten uitgevoerd waarvan de bekendste de infrastructurele projecten zijn. Achaibersing en Liu Quang zullen binnenkort een vervolgbespreking hebben om nader op de ondersteuning van de Volksrepubliek China in te gaan, meldt de voorlichting van Financiën en Planning.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May