Advocaten pleiten voor vrijspraak in lijnvliegtuig drugszaak
18 Mar 2021, 02:51
foto


Advocaten Arjan Ramlakhan, Raoul Lobo en Shanti Mangre vroegen woensdag vrijspraak voor hun cliënten die in verband worden gebracht met de smokkel van ongeveer zes kilo cocaïne op 7 maart 2020. Het spul zou in een lijnvliegtuig waarmee de route Paramaribo-Amsterdam vice versa werd onderhouden, vervoerd worden. Virgil S., Jietinderpersad J., Clifford M., Frits A., Marchel D., Melvin S., Raynel D., Romano D., Max A., Marciano P., Diego W., Miquel M. en Glenn L. zijn als verdachten aangemerkt.

Ramlakhan pleitte dat Glenn L. geen doos met drugs heeft afgestaan aan Virgil S. Hij gaf aan dat op de camerabeelden is te zien dat Glenn L. en Virgil S. elkaar een boksgroet geven. Er wordt echter geen doos in de handen van Virgil S. gezien. De raadsman zei dat er getuigen zijn die hebben verklaard dat Glenn L. met een lege truck is gereden. “Immers als je de boksgroet ziet moet de doos toch ook gezien worden of vergist de verdediging zich?”

Glenn L. ontkent dat hij Virgil S. iets heeft overhandigd. Virgil S. verklaarde dat Jietinderpersad J. hem had gezegd dat hij de cocaïne bij de vuilophaalcontainer moest halen. Ramlakhan zegt dat Jietinderpersad J. heeft aangegeven dat hij nooit contact heeft gehad met Glenn L. Uit het telefoontoestel van Glenn L. is ook niet gebleken dat hij telefonisch contact had met Jietinderpersad J.

Advocaat Mangre vroeg vrijspraak voor Frits A. Volgens haar heeft de man zich niet schuldig gemaakt aan poging tot uitvoer van drugs, omdat hij op bewuste dag met verlof was. Zij zegt dat Frits A. niet op de camerabeelden te zien is. Frits A heeft nimmer aan de politie voorgehouden dat hij kennis droeg van de drugssmokkel. Hij heeft negen maanden in voorarrest doorgebracht en is een first offender.

Raadsman Lobo zegt dat Jietinderpersad J. steeds heeft ontkend iets af te weten over de drugs. Hij vindt dat de zaak zeer slecht is onderzocht waarbij Justitie het onschuldige scenario niet weet te falsificeren maar alles op een hoop heeft gegooid. Hij wees op het adagium beter tien schuldigen buiten dan een onschuldige achter de tralies. Lobo sloeg acht erop dat er geen enkel strafrechtelijk financieel onderzoek is gedaan waardoor er geen enkel inzicht is in de financiële situatie van de verdachten. Op 7 april zal deze zaak verder worden behandeld. Virgil S., Jietinderpersad J. en Glenn L. zijn nog in voorarrest, terwijl de overige verdachten voorlopig op vrije voeten zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May