Viering geboortedag van God Shiva
10 Mar 2021, 22:34
foto


De geboortedag van God is gekoppeld aan het begin van de Nieuwe Wereld, Hemel op aarde. God is de allerhoogste Vader van alle zielen, die onlichamelijk is en nimmer in de cyclus van geboorte en dood komt en Hij die te midden van alle chaos de wereld herschept. Hij daalt neer van de Allerhoogste Verblijfplaats, de zielenwereld, en gebruikt het lichaam van een volwassen mens om zijn taak van wereldtransformatie te volbrengen. Dit lichaam dient als het fysieke medium of het voertuig voor God, de Allerhoogste Ziel. Deze buitengewone manier, waarbij God het lichaam van een mens binnengaat, wordt de Goddelijke Geboorte of Bovennatuurlijke Incarnatie van God genoemd.
Degene wiens lichaam hiervoor gebruikt wordt en diende tot praktisch voorbeeld voor de toepassing van goddelijke principes in een menselijk leven, werd door Hem Prajapita Brahma genoemd.

Zijn komst is ‘s nachts als het pikdonker is, in de duisternis van extreme onwetendheid. Wanneer ongerechtigheid, ongelovigheid en onreinheid in persoonlijk, sociaal en internationaal gedrag hun hoogtepunt bereiken dan daalt God, de Schenker van Zuiverheid en Verwijderaar van Onzuiverheid, in deze wereld neer, geeft zijn eigen introductie en schenkt kennis en kracht ter verheffing van de mensheid.

God heeft Zichzelf op unieke wijze via een menselijk medium geopenbaard met Zijn eeuwige naam 'Shiv' of 'Shiva'. De betekenis van Shiv is 'Eén die altijd voordeel brengt aan een ieder”. Deze goddelijke neerdaling, komst of goddelijke geboorte van God Shiva in de menselijke geschiedenis wordt gevierd als Maha Shivratri.
Het woord 'ratri' duidt hier niet op de duisternis die valt na zonsondergang, maar geeft de duisternis van extreme onwetendheid, verwarring en ongerechtigheid in de wereld aan.

God komt en geeft ons naast zijn eigen introductie ook de kennis over onszelf, dat wij allen zielen zijn in een menselijk lichaam. Hij legt ons uit hoe de status van de menselijke ziel en van de wereld waarin wij leven degradeert van een absoluut zuivere staat tot een absoluut onzuivere. Hij vertelt de eeuwige geschiedenis en aardrijkskunde van de fysieke dimensie, over de oude- en de nieuwe wereld en hoe wij samen met Hem middels zelftransformatie, wereldtransformatie (Hemel op aarde) bewerkstelligen. Hij wijst ons de weg terug naar licht, bevrijding en een wereld van liefde, waarheid en harmonie.

Wat betekent Shivratri vandaag voor ons?
Dit jaar valt de viering op 11 maart. Het is een dag om goed te beseffen dat de nacht vlak voor de zonsopkomst, het donkerst is. De steeds maar toenemende mate van verval in de wereld op alle niveaus geeft aan dat de nieuwe dag (nieuwe wereld) gauw zal aanbreken. Het is op dit moment dan ook de grootste noodzaak in de wereld om de kennis ter verheffing van de totale mensheid (wereld), die God persoonlijk aan de mensheid heeft geschonken, op te doen, eigen te maken en deze toe te passen in het dagelijks leven. Op deze manier verbonden te zijn met God in deze tijd, maakt ons niet alleen wakker uit de slaap van onwetendheid, maar geeft ons die liefdevolle bescherming samen met het diepe gevoel van bevrijding van verdriet. Het brengt de waarheid - het licht - en onze echte schoonheid weer omhoog.

Brahma Kumaris spirituele organisatie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May