Vrouwen uit binnenland leren mondkapjes maken
02 Mar, 12:36
foto
Vrouwen uit het binnenland krijgen instructies over hoe mondkapjes te maken. (Foto: The Back Lot)


The Back Lot heeft geld gekregen van de Alcoa Foundation en het SU4SU Covid-19 Support Fund om vrouwen uit zeven dorpen in het binnenland te leren hoe ze mondkapjes kunnen maken en hoe de kostprijs te berekenen. Het project is onderdeel van een awareness campagne om ook de bevolking in het binnenland bewust te maken dat zij zich moet beschermen tegen het Covid-19 virus. De vrouwen maken de mondkapjes voor zichzelf, voor hun gezinnen en voor de verkoop.

De workshops zijn de afgelopen maanden gegeven door Talking Prints, een organisatie die al 6 jaar bezig is met het upgraden van skills van vrouwen in het binnenland, meldt The Back Lot. Behalve de training hebben de vrouwen naaimachines, gereedschap en alle materialen ontvangen die ze nodig hebben voor dit project.

Talking Prints werkt al jaren met verschillende groepen in het binnenland die werkstukken maken zoals tassen, headbands en andere accessoires. Deze worden niet alleen in Suriname, maar ook in het buitenland verkocht. Vrouwen die voor ze werken kunnen op deze manier in hun eigen onderhoud voorzien.

Het is een streven van The Back Lot, Alcoa Foundation en SU4SU om ook dit project een duurzaam karakter te geven. Zo zullen de vrouwen die nu worden getraind ook worden opgenomen in het bestand van Talking Prints en mee draaien in de reguliere productie en zo ook in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
Advertenties