Drie jaar voor seksueel misbruik stiefdochter
02 Mar, 04:48
foto


Rechter Maureen Dayala heeft Wendel M. (54) maandag veroordeeld tot drie jaar celstraf, omdat de man zijn veertienjarige stiefdochter seksueel heeft misbruikt. Zij gelastte geen gevangenneming van de veroordeelde, die voorlopig op vrije voeten is.

Wendel M. verscheen maandag niet in de beklaagdenbank. Dayala kwam tot het wettig en overtuigend bewijs, ondanks het feit dat de man ontkent schuldig te zijn. Zij nam mee dat het slachtoffer gedetailleerde verklaringen heeft afgelegd.

Het meisje liep vanwege het seksueel misbruik door haar stiefvader weg van huis. Zij vertelde zowel tijdens het vooronderzoek, als ter terechtzitting wat de man met haar heeft gedaan. Dayala keurt de handelingen van de man af vooral vanwege het feit dat het slachtoffer nadelige psychische gevolgen ondervindt. Het meisje loopt sinds het seksueel misbruik weg van huis.

Wendel M., die juridische bijstand krijgt van advocaat Maureen Nibte, is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. Hij werd op 2 december 2019 voorlopig in vrijheid gesteld, omdat getuigen in deze zaak niet verschenen. Het meisje verscheen op de zitting van 9 november 2020 in de rechtszaal.
Advertenties