Verzoek vrijlating medeverdachten ex-vp Adhin afgewezen
24 Feb, 00:46
foto


Het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Vijendra R. en Amin D., medeverdachten van ex-vicepresident (vp) Ashwin Adhin, is dinsdag afgewezen. Rechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Maureen Nibte en Oetra Biharie niet gehonoreerd. Hij wacht af op de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM) die op 9 maart zal worden gepresenteerd.

In eerste instantie had de magistraat 23 maart bepaald als datum van de strafeis, maar hij vervroegde die naar 9 maart. Nibte zei dat zij het gevoel krijgt dat een moordzaak wordt behandeld. Haar cliënten worden verdacht van onder meer verduistering en vernieling. Zij voerde aan dat de intellectuele dader vrij is, terwijl Amin D. en Vijendra R. nog aangehouden zijn. Zij ergerde zich ook eraan dat door fouten van het OM Adhin in vrijheid is gesteld. De advocaat haalde ook aan dat Adhin heeft aangegeven dat hij bereid is de schade te vergoeden.

Nibte voert aan dat de twee verdachten voor het eerst in aanraking zijn gekomen met de politie. Naar haar oordeel zijn de ernstige bezwaren niet meer aanwezig. Biharie vond dat reeds alle getuigen in deze zaak zijn gehoord. Officier van justitie, Rayshree Koendan, deelde mee dat er momenteel een gerechtelijk vooronderzoek tegen Adhin gaande is. Zij vindt dat er in deze zaak meer aanwezig is dan een vage verdenking.

Rechter Nanhoe heeft beide verdachten gisteren uitgebreid gehoord. Vijendra R. werkte als hoofd van de Technische Dienst op het kabinet van de vicepresident en is tevens een neef van Adhin. Hij zei echter dat het werk heel zakelijk werd uitgevoerd voor ex-vp. Hij kreeg instructies van Adhin om meubilair af te schrijven wat hij ook heeft uitgevoerd. De man zei dat hij niemand heeft vermoord. Hij verzocht zijn vrijlating waarbij hij aanhaalde niet van plan te zijn om uit het land te vluchten. Hij was bereid om zelfs in huisarrest te gaan, indien hij voorlopig in vrijheid zou worden gesteld.

Ook Amin D., die hoofd was van de ICT-afdeling, zei dat hij opdrachten van de ex-vp heeft uitgevoerd door het opstellen van memo’s voor het afschrijven van apparatuur. Hij merkte op dat altijd werkpaarden op de slachtbank worden gegooid.
Advertenties