Simons overhandigt verslag afgelopen zittingsperiode aan Bee
20 Feb 2021, 06:37
foto
De gewezen Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons overhandigt het verslag van haar zittingsperiode 2015-2020 aan haar opvolger, Marinus Bee. (Foto: Raoul Lith)


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft het verslag van de zittingsperiode 2015-2020 in ontvangst genomen van zijn voorganger, Jennifer Geerlings-Simons. Het verslag getiteld ‘De zevende Assemblee’ werd hem vrijdag overhandigd. In het verslag zijn onder andere opgenomen de goedgekeurde wetten en informatie over de vergaderingen. Verder zijn verschillende data zoals parlementaire missies uitgebeeld.

“We hebben bij de versterking van De Nationale Assemblee als een van de missies opgenomen dat we de verslaglegging zouden verbeteren en dat is op verschillende punten gebeurd. Nog niet volledig, want er is nog werk aan de winkel,” zegt Simons. Ze merkt op dat als voorzitter ze zich sterk voor heeft gemaakt dat van elke zittingsperiode er een overzichtsverslag moest zijn en daar is het parlement mee akkoord gegaan.

De gewezen DNA-voorzitter merkt op dat in dit verslag ook is opgenomen de ‘wet’ die goedgekeurd is om verslag te doen na elke zittingsperiode. “Ik ben blij dat de huidige leiding de zaak heeft voortgezet”. Door de huidige Covid-19 situatie is het verslag later dan de planning was, uitgebracht. “Maar ik ben blij dat vandaag inderdaad een feit is dat we een verslag hebben,” stelt Simons.

“Ere wie ere toekomt, het is een project van mevrouw Simons geweest. Ik sta helemaal achter dit project omdat wanneer zaken zijn vastgelegd het altijd makkelijker is voor je opvolger,” zegt Bee. De parlementsvoorzitter merkt op dat het project zijn ondersteuning geniet. Hij zal het zeker voortzetten aan het eind van zijn zittingstermijn. “Ik bedank de voorzitter voor haar inspanning,” uitte Bee zich tegenover zijn voorganger. Hij bedankte de medewerkers en eenieder die aan het project heeft gewerkt.

Voor inzage over het verslag kan er contact gemaakt worden met de bibliotheek van De Nationale Assemblee. De voorzitter heeft ook een exemplaar van het verslag formeel overhandigd aan zijn voorganger.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May