Racisme steekt de kop op!
18 Feb 2021, 04:45
foto


Het is mij opgevallen dat de laatste tijd via social media en de media allerlei racistische berichten de wereld in worden geslingerd en dat doet me als burger pijn en verdriet. Het baart mij enorm veel zorgen. Het valt niet mee de weg te vinden in de lawine aan misinformatie die wordt uitgestort via sociale media en media. Het is triest dat racisme in Suriname nu openlijk aangewakkerd wordt.

De enorme stroom aan valse berichten op sociale media en de onzorgvuldigheid waarmee berichten de wereld in worden geslingerd, zorgt voor veel onrust bij de samenleving. Met dit soort berichten wordt de samenleving onnodig in de war gebracht. Subtiele vooroordelen en structurele ongelijkheden moeten worden uitgebannen, net als openlijke daden van raciale agressie en discriminatie.

Hoewel we in een democratisch land leven betekent het niet dat u als burger zich schuldig moet maken aan rassenhaat of racisme. Waar blijft dan onze bromtyi dyari als we racisme aanwakkeren? Racisme is helemaal niet bevorderlijk voor onze natie, de ontwikkeling van het land wordt gestagneerd.

De bevolking in Suriname bestaat uit een mengsel van verschillende etnische groepen. Er is geen sprake van systematische bevoorrechting van de ene bevolkingsgroep boven de andere. Niemand is superieur, elke burger in dit land heeft dezelfde rechten en plichten. Geen enkel mens staat boven andere mensen, geen enkel ras staat boven andere rassen, geen enkele kleur staat boven andere kleuren.

Suriname is van alle bevolkingsgroepen. We moeten met zijn allen voorkomen dat racisme de kop opsteekt in Suriname. Hoe mooi zou het niet zijn als we allemaal ontgiften van racisme. Racisme en vooroordelen hebben geen plaats in de maatschappij, het leidt tot grote polarisatie. Er moet een einde komen aan het systeem van rassenhaat en discriminatie.

Misschien kunnen religieuze leiders de strijd aanbinden tegen racisme, want religie is een krachtig wapen om mensen tot inkeer te brengen. We moeten elkaar respecteren, elkaar als één familie behandelen en niet in hokjes delen. We hebben elkaar heel hard nodig om Suriname weer op te bouwen na het vernietigend beleid van de vorige regering. We moeten het land Suriname redden!

Idris Naipal
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May