Derde slachtoffer illegale oversteek Guyana nog vermist
13 Feb 2021, 11:41
foto
De zoektocht naar de derde passagier van de illegale oversteek te Zeedijk dinsdagnacht duurt voort.


Sharida Hussein (48) is nog steeds vermist. Een aantal van haar documenten is woensdag aangespoeld aan de Guyanese kust bij East-Berbice. Haar medische gegevens, paspoort, identiteitskaart, haar reistas en een persoonlijke handtas zijn teruggevonden. Van de vrouw ontbreekt elk spoor. De lijken van haar twee mede-passagiers zijn eerder in de week geborgen.

Hussein maakte dinsdagavond een illegale oversteek vanuit Suriname naar Guyana samen met Baboni Harihar (77) en Alwin Joseph (30). De bootsman heeft hen afgezet op een zandbank, waarvan hij dacht dat het de oever was. Familieleden vertellen dat de drie in telefonische gesprekken aangaven dat ze niet wisten waar ze waren, in middelhoog water stonden en dat hij tij steeg.

Een taxichauffeur en twee vissers zijn aangehouden in deze kwestie. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de vissersboot vanuit het Visserij Centrum te Zeedijk, Nickerie is vertrokken richting Guyana. De Nickeriaanse politie ging nadat er aangifte was gedaan van vermissing van de familieleden van Hussein en Harihar op onderzoek uit.

Op 10 februari zijn taxichauffeur DN (57) die de personen had vervoerd naar de plek en twee vissers HL (51) - bekend als Rako- en RR (55) -bekend als Tjing Bai aangehouden. De grenzen van Suriname met Guyana zijn sinds maart vorig jaar gesloten om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Desondanks vindt er illegaal personen-en goederenverkeer plaats.

Familieleden van Hussein en anderen zoeken als sinds de vermissing van Hussein naar haar lichaam. Verschillende kusten langs diverse dorpen zijn afgekamd, zonder resultaat. De 48-jarige vrouw blijft vermist.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May