Minister Emanuël zal beleid evalueren met thesis Chitanie
11 Feb 2021, 11:37
foto
Ashwin Chitanie heeft onderzoek gedaan naar ontplooiingskansen voor mensen met een lichamelijke beperking.


Ashwin Chitanie heeft zijn thesis Ontplooiingskansen voor mensen met een lichamelijke beperking op het gebied van sport, onderwijs en werk gelegenheid aangeboden aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).  Hij heeft onderzoek gedaan ter afronding van zijn master studie.
Met de overhandiging vraagt Chitanie aandacht van de minister over ontoegankelijke gebouwen voor in een rolstoel.  
De minister heeft haar dank uitgesproken voor de verrichte werkzaamheden van Chitanie. Zij zegt dat er ook gedacht wordt aan sporters met een beperking. Volgens haar hebben zij ook recht op sporten. De minister benadrukte hoe belangrijk het is om mensen met een beperking dezelfde ontplooiingskansen te bieden. De thesis zal gebruikt worden om het beleid te evalueren en indien nodig aan te scherpen op basis van de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek.

Uit het onderzoek van Chitanie is gebleken dat sport het maatschappelijke leven van mensen met een lichamelijke beperking niet verbeterd. Hij heeft ook in zijn thesis algemene aanbevelingen gedaan over de beleidsgebieden onderwijs en werkgelegenheid. Een van zijn aanbevelingen is dat sporters die Suriname op de kaart brengen niet de beloning krijgen die zij verdienen, zoals een volkswoning of een baan. Zijn verlangen is dat sport het maatschappelijke leven van mensen met een beperking kan veranderen.

Chitanie juicht het toe dat het ministerie de aandacht voor sporters met een beperking zal verbeteren. Hij heeft ook een exemplaar aangeboden aan minister Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May