Van Trikt: Hoefdraad en directieleden waren op de hoogte
10 Feb, 06:42
foto


Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is dinsdag urenlang geconfronteerd met getuigenverklaringen. De zitting duurde ruim 4.5 uur. Medeverdachte tevens zakenpartner Ashween Angnoe, kwam nauwelijks aan bod. Op een opmerking hierover van raadsman Benito Pick zei rechter Maytrie Kuldip Singh dat zijn verhoor nog volgt. Gisteren lag de concentratie op de CBvS.

Van Trikt heeft gedocumenteerd aangegeven dat hij rechtmatig heeft gehandeld. Hij benadrukte dat ex-minister Gillmore Hoefdraad van alles op de hoogte was. Zijn raadsman Irvin Kanhai heeft voice-berichten van Hoefdraad op de zitting laten horen. Hoefdraad heeft aan Van Trikt meegedeeld dat twee tot drie projecten die uitgevoerd zijn, heel goed waren en dat de CBvS hierin het voortouw moest nemen.

Bij confrontatie met verklaringen van directieleden dat ze niet op de hoogte waren van diverse transacties, zei Van Trikt dat er e-mail bewijzen zijn dat ze wel wisten van de contracten. Er zijn exemplaren waarop directieleden ook getekend hebben. Het gaat onder andere om contracten die getekend zijn met Hans Buysse, managing partner van het Belgisch bedrijf Clairfield Belgium NV.

De zaak staat voor 30 maart weer op de rol. Opnieuw is het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling van beide verdachten afgewezen. 

Raoul Lith
Advertenties