Zevende Covid-dode in februari; 24% testen positief
07 Feb 2021, 20:36
foto


Een zevende persoon is overleden deze maand aan Covid-19. De patiënt is overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het gaat om de 161e dode in Suriname aan deze zeer besmettelijke ziekte.

Het afgelopen etmaal zijn 88 mensen geswabt. 21 blijken positief te zijn, terwijl 67 negatief zijn getest. Bijkans 24% van het aantal geteste personen is positief bevonden. Het percentage moet onder de 10%. Van de positief geteste personen wonen 9 in Wanica, 5 in Paramaribo, 1 in Nickerie en de woonplaats van 6 is onbekend.

46 mensen zijn genezen verklaard vandaag. Op de Intensive Care Units worden 9 zieken behandeld. In ziekenhuizen zijn 72 patiënten opgenomen. In isolatie zijn 135 geïnfecteerden. 

De Covid-19 maatregelen zijn geldig tot dinsdag 9 februari. De samenleving zal woensdag via een persconferentie geïnformeerd worden over de nieuwe maatregelen die zullen gelden vanaf woensdag 10 februari, meldt de Communicatie Dienst Suriname. Na het aankondigen van maatregelen heeft het Covid-19 Outbreak Management Team steeds 14 dagen nodig om zich te buigen over de effecten hiervan.

Op basis van de resultaten van de afgelopen twee weken – inclusief de effecten van de weekend lockdowns - zal er tijdens de persconferentie een gedetailleerd verslag worden gedaan, waarna er een evaluatie volgt door het ministerieel Covid-19 team. De regering doet een beroep op de samenleving om zich te houden aan de Covid-19 maatregelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May