Kort geding Akiemboto tegen DNA-voorzitter vrijdag
04 Feb 2021, 17:18
foto


Vrijdag om 13.00 uur zal de rechter het kort geding aanhangig gemaakt door Sergio Akiemboto tegen Assembleevoorzitter Marinus Bee en de Staat in behandeling nemen. Nailah van Dijk die Akiemboto bijstaat, zegt aan Starnieuws dat gezien het spoedeisende karakter zij de rechter gevraagd heeft om de zaak binnen 24 uur op de rol te plaatsen.

Bee blijft erbij dat Akiemboto geen Assembleelid meer is. Van Dijk merkt op dat Bee al begonnen is met de procedure tot invulling van de plek van haar cliënt. Akiemboto is niet uitgenodigd voor de openbare vergadering die nu gaande is. Hij heeft een brief ontvangen van Van Dijk om na ontvangst van het exploot Akiemboto binnen een uur toegang te verschaffen tot alle ruimtes van De Nationale Assemblee en het webportaal en alle andere digitale systemen. Dit is niet gebeurd.

De NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft vanmorgen protest aangetekend tegen de gang van zaken. Voor de NDP-fractie is Akiemboto nog steeds lid van De Nationale Assemblee. Bee gaf te kennen dat hij een brief heeft ontvangen van zijn advocaat. Hier zal uitgebreid op worden gereageerd. Hij wilde verder niet ingaan op deze kwestie.

De rechter heeft de tegenpartij aangegeven gelijk te antwoorden morgen. Van Dijk heeft gevraagd om mondeling af te pleiten. De rechter wil in principe gelijk vonnis wijzen na het antwoord. Alleen indien het nodig is zal er ruimte zijn voor repliek en dupliek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May