Werknemers Cevihas tegen besluit minister LVV
02 Feb 2021, 06:48
foto
Boten aangemeerd bij de aanmeersteiger van Cevihas NV.


De werknemers van de Centrale van Vissershavens in Suriname (Cevihas NV) zijn vreselijk gebelgd en roeren zich. Aanleiding zijn besluiten die de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Prahlad Sewdien, onlangs heeft genomen. Met die besluiten komt het voortbestaan van het bedrijf ernstig in gevaar.

Het bedrijf genereert zijn inkomsten uit diensten die het verleent aan de vissers en vissersboten die er aanmeren. De werknemers zijn verbolgen dat die inkomsten van het bedrijf in gevaar komen, door de besluiten van de minister. Verenigd in de bond van personeel bij Cevihas en aangesloten bij de vakcentrale C-47 hebben zij hun misnoegen en bezorgdheid aldaar kenbaar gemaakt. Ze eisen dat vriendjespolitiek en politiek in het algemeen, buiten het bedrijf worden gehouden. Ze zeggen dat ze niet zullen aanvaarden dat weer eens een gezond bedrijf kapot wordt gemaakt door de politiek.

De bond zal zijn misnoegen kenbaar maken aan de vicepresident, de voorzitter van De Nationale Assemblee en de minister van LVV. Ze zullen vandaag een petitie krijgen van een afvaardiging van de bond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May