Bond 's Lands Hospitaal stelt ultimatum tot donderdag
02 Feb 2021, 03:03
foto
Minister Amar Ramadhin wil de eis van de bond - om een buffer op te zetten voor betalingen - in regeringsverband bespreken.


De bond bij 's Lands Hospitaal heeft de directie en de minister van Volksgezondheid tot donderdag de tijd gegeven om de kledingtoelage uit te betalen. Als dat niet gebeurt, zal de actie vrijdag worden hervat. Bondsvoorzitter Imro Edam zegt aan Starnieuws dat de gemoederen verhit waren op de algemene ledenvergadering maandag. Het is met moeite gelukt om het werk maandagmiddag te hervatten. De ochtenddienst zal vandaag ook normaal werken.

De personeelsleden vinden dat minister Amar Ramadhin niet concreet ingegaan is op de eis van de bond om een buffer te hebben voor betalen van salarissen en emolumenten. De bewindsman heeft in een schrijven aangegeven dat de late uitbetalingen een integrale benadering vereisen. Het voorstel van de bond zal in regeringsverband worden besproken. De leden hebben het bestuur opgedragen om in orde te krijgen dat de betaling van de kledingtoelage uiterlijk donderdag plaatsvindt.

De bondsleden stellen dat de directie en de regering niet alleen naar de patiënten moeten kijken, maar ook naar het personeel. De rechten van de werkers moeten ook worden erkend en gewaarborgd. Dit is jaren het geval. Het wordt tijd dat ook begrip wordt opgebracht voor het personeel. Verwacht wordt van het bestuur dat deze donderdag een positief resultaat zal hebben bereikt.

Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April