Ramdin: Samenwerking met Indonesië wordt verdiept
30 Jan 2021, 22:32
foto
Minister Albert Ramdin


Suriname en Indonesië gaan de betrekkingen intensiveren. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft vandaag telefonisch overleg gehad met zijn collega Retno Marsudi.

Beide landen hebben een historische verbondenheid die als basis dient voor de vriendschappelijke betrekkingen. In lijn met het uitgezette buitenlandbeleid van de regering worden de banden met bevriende naties aangetrokken en daar waar nodig en mogelijk geïntensiveerd. Ramdin heeft de vriendschappelijke bilaterale betrekkingen onderstreept en aangegeven dat Suriname de wens heeft deze speciale band niet alleen te bestendigen, maar ook uit te breiden.

Tijdens het gesprek is eveneens aandacht geschonken aan de verbreding van de culturele betrekkingen, waarbij door  Indonesië ondersteuning is toegezegd voor uitvoering van geïdentificeerde gemeenschaps- en culturele projecten.
Beide bewindslieden gaan de samenwerking op economisch gebied verder exploreren, aangezien vanwege de Covid 19 pandemie, deze minder intensief is geworden. Hieraan zal tijdens de nog dit jaar te houden 6e editie van de Gemengde Commissie Suriname-Indonesië, verder aandacht aan worden geschonken.

Minister Marsudi heeft collega Ramdin uitgenodigd om samen met een vertegenwoordiging van het Surinaamse bedrijfsleven te participeren in de 2e Indonesie-Latijns Amerika Business Forum, die in oktober in Jakarta zal worden gehouden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May