Gangaram Panday leidt nieuw stichtingsbestuur SML
30 Jan, 06:37
foto
Er is heel wat te doen geweest rond SML te Wageningen.


Oud-minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Geetapersad Gangaram Panday, is de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur van de Stichting Machinale Landbouw (SML). Het bestuur van de SML moet in kaart brengen wat nog over is van de SML aan machines en gebouwen. Het heeft ook de taak om na te gaan hoe het mogelijk is geweest dat staatseigendommen zijn overgedragen aan een particulier bedrijf, Westland Sama Group NV van Johnny Mahespalsingh die de vorige voorzitter was van het stichtingsbestuur.

Het vermoeden bestaat dat er niets meer over is van de SML. Door opeenvolgende besturen is het bedrijf totaal uitgehold. Mahespalsingh is de eigenaar van Westland Sama Group NV en was er vanaf zijn benoeming tot stichtingsvoorzitter sprake van conflict of interest. Hij zou misbruik hebben gemaakt van zijn functie om staatseigendommen van SML over te dragen aan zijn eigen bedrijf. Westland Sama Group NV houdt zich bezig met aannemingswerkzaamheden waaronder grondverzet en het ophalen van afvoerkanalen.

Het nieuwe bestuur bestaat uit zeven leden. Behalve Gangaram Panday zijn ook Rachied Doekhie, Majenka Dominie, Jozef Joekoe, Jitendre Kalloe, Imro Manglie en Ashwin Ramdin geïnstalleerd in het bestuur. Minister Prahlad Sewdien van LVV heeft de bestuursleden donderdag geïnstalleerd.
Advertenties