Tullow gereed voor exploratieboring in blok 47
26 Jan, 06:52
foto
Het is een kwestie van dagen voordat de boring in blok 47 begint. (Beeld: Tullow Oil)


Olie- en gasbedrijf Tullow Oil schat dat de Goliathberg Voltzberg North-1 exploratieput voor de Surinaamse kust, zo'n 235 miljoen vaten olie bevat. Het boorschip Stena Forth is al op locatie in blok 47 om te beginnen met de booractiviteiten. Het startsein voor boring van de nieuwe exploratieput wordt de komende dagen verwacht. Er is volgens Ratio Petroleum een geologische kans van 34% op succes in de exploratieput.

Tullow Oil (50%) deelt de exploratierechten in blok 47 met Pluspetrol (30%) en Ratio Petroleum (20%). Het blok is 2.350 vierkante kilometer en heeft zeedieptes van 1.300 tot 3.000 meter. Naar schatting is het blok in drie verschillende prospects goed voor 927 miljoen vaten olie, inclusief de Goliathberg Voltzberg North-1 exploratieput.

Sinds begin 2020 zijn er vijf olievondsten gedaan in het Surinaamse kustgebied. Vier vondsten zijn gedaan door Apache/Total in blok 58 en het Maleisische Petronas heeft ook commercieel winbare olie gevonden in blok 52. Voor de kust van buurland Guyana zijn er sinds 2015 oliereserves gevonden van meer dan 10 miljard vaten olie. De meeste vondsten in Guyana zijn gedaan door ExxonMobil.

Ratio Petroleum is ook actief in het Guyanees kustgebied. De exploratieboring in blok 47 wordt de tweede voor Ratio Petroleum in het Guyana-Suriname bekken. De eerste boorput van Ratio Petroleum was de Tanager-1 in Guyana. Het is de diepste put die tot nog toe is geboord in de regio. Er werd wel olie gevonden in de Tanager-1, maar dit is geen commercieel winbare vondst.


Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March