Van Dijk-Silos ingenomen: Finaal concept-rapport NRA af
21 Jan, 00:00
foto
Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter Project Management Team NRA.


Het finale conceptrapport van de National Risk Assesment (NRA) is af. Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Project Management Team (PMT), heeft een presentatie gehouden voor de Steering Council, die onder leiding is van de minister van Justitie & Politie. De leden zijn de minister van Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname. De presentatie is goed ontvangen. Van Dijk-Silos zegt in gesprek met Starnieuws trots te zijn op de goedkeuring van de Spaanse risico-analyse expert. Hij heeft goedkeuring gegeven aan het concept-rapport met veel positieve kanttekeningen.

Bij de presentatie zaten verder ook Roy Baidjnath Panday, voorzitter Nationale Anti-Money Laundering Commissie en medewerkers van de Centrale Bank van Suriname. "De Steering Committee heeft geen essentiële aanvullingen. Iedereen is blij dat het nu zover is dat het rapport, dat behoorlijk lijvig is, drukklaar kan worden gemaakt. Eind volgende week moet het zover zijn. Daarna moet het rapport ook worden vertaald", zegt Van Dijk-Silos.

De voorzitter van het PMT zegt dat ze inhoudelijk nog niet in kan gaan op het rapport, dat nog moet worden aangeboden. Op de vraag of door Suriname veel actie ondernomen moet worden op basis van de 40 aanbevelingen van de Financial Action Task Force (FATF), antwoordt Van Dijk-Silos: heel erg veel. Het strategische document dat gemaakt moet worden op basis van de aanbevolen acties zal de regering op korte termijn moeten maken en uitvoeren om de mutual evaluation van 1e kwartaal 2022 goed te doorstaan. De wetgeving is ook niet voldoende compliant. Dus er moet hard gewerkt worden."

Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March