Santos stuurt Peto met 7–2 terug naar Moengo
03 Jul 2011, 18:20
Spelmoment uit de wedstrijd Santos tegen Peto in Nickerie.

Santos heeft zich in een gunstige positie geplaatst door met 7–2 te winnen van Peto uit Moengo. Door deze overwinning bezet Santos de eerste plaats in zijn poule. Onder een zeer slecht opgekomen publiek begon de wedstrijd in het Nickerie Voetbal Stadion. Reeds na 4 minuten spelen kon de speler Robert Asampa van Peto een blunder van de verdediging van Santos afstraffen, hij maakte geen fout 1–0.

Santos bleef kalm en nam de wedstrijd geleidelijk over. In de 8e minuut nam Giovanie Joseph een hoekschop. De bal kwam bij Giovanie de La Fuente die om zijn as draaide en de gelijkmaker in het net schoot voor Santos, 1–1. Santos was goed op dreef want in de 12e minuut gaf Enrico Fraser een voorzet en het was weer Giovanie de la Fuente die de stand bracht op 2–1 voor Santos middels een fraaie kopbal. Santos had een enorme drang naar doelpunten want in de 27e minuut gaf Giovanie Joseph een zuivere breedte pass aan Xaviero Perk, hij maakte geen fout en registreerde 3–1 voor Santos. Het leek alsof men niet genoeg had want in de 30e minuut kreeg Giovanie de la Fuente uit een spelhervatting de bal, hij dribbelde naar de doelman en scoorde zijn hattrick voor de middag, 4–1 voor Santos. Met deze stand heeft men de kleedkamers opgezocht.

In de 2e helft was het weer de beurt van doelman Desmond Ost van Santos om te blunderen, want hij maakte een taxatie fout en Kevin Koeba van Peto strafte dat af, 4–2. Het leek alsof Santos de honger naar doelpunten niet kon stillen want in de 73e minuut gaf Giovanie Joseph andermaal een heel zuivere breedte pass aan Xaviero Perk, en hij maakte geen fout, hij noteerde doelpunt no. 5 voor Santos. U mag het geloven of niet, maar na precies 2 minuten herhaalde doelpunt no 5 van Santos zich weer, Xaviero Perk scoorde uit een identieke breedte pass van Giovanie Joseph doelpunt no, 6 voor Santos. In de 83e minuut gaf de pas ingevallen Gouthier Gomes een breedte pass aan Giovanie de la Fuente en hij scoorde 7–2 tevens zijn 4e doelpunt voor de middag. De wedstrijd eindigde met
7–2 voor Santos.