OW zal grote projecten via de website presenteren
05 Dec 2020, 10:36
foto


Alle grote projecten die het ministerie van Openbare Werken (OW) zal uitvoeren, zullen vanaf volgende week online via de website worden gepresenteerd. Het gaat om alle grote projecten die waren stopgezet. In januari 2021 zal OW zich richten op de 'core' werkzaamheden. De stand van zaken van de diverse commissies zoals prijsherziening en het beleidsplan in matrixvorm, zullen online worden gepubliceerd.

Minister Riad Nurmohamed had een bijeenkomst met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, de Orde van Raadgevende Ingenieurs in Suriname, de Unie van Architecten in Suriname, de Vereniging van Installateurs in Suriname en de Algemene Aannemers Vereniging. Alle deelnemers hebben het overleg als constructief en transparant ervaren en kijken er naar uit dat het vruchten zal afwerpen voor eenieder binnen de sector, meldt de VSB.

De twee grote projecten waarmee OW nu bezig is, is het baggerproject en de brug over de Corantijnrivier. De letter of interest van het baggerproject, waarvoor geïnteresseerden zich konden aandienen, is reeds achter de rug. In deze periode wordt er zoveel mogelijk informatie verstrekt aan geïnteresseerden. In februari 2021 zal de aanbestedingsperiode van het project worden opgestart. De consultants die het project moeten begeleiden zullen Surinamers zijn.

Voor wat betreft het project Brug over de Corantijnrivier, kunnen geïnteresseerden tot februari 2021 reageren. Na deze periode volgt de aanbesteding. Hoe de financiering zal plaatsvinden, moet nog door Suriname en Guyana worden overeengekomen. Op z’n vroegst kan met de start van het project in 2022 worden begonnen. Nurmohamed gaf ook aan dat het opengooien van de grens met Guyana op 12 december zal geschieden.

Door de stakeholders werd aangegeven om in de letter of interest voor de bouw van de brug op te nemen dat buitenlandse bedrijven die mee willen doen aan de aanbesteding, deze samen moeten doen met een lokaal bedrijf. Het ministerie heeft aan organisaties gevraagd, mee te helpen hoe zo’n standaard brief kan worden opgesteld.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April