1.500 van de 100.000 bomen reeds geplant
03 Dec, 22:38
foto
Reinier Taus en Ashna Autar, die 100 vruchtbomen heeft gedoneerd, overhandigen een plan aan KKF-voorzitter Jayant Padarath.


Suriname is officieel gestart met het planten van 100.000 bomen. Onder de Caribbean Tree Planting Project (CTPP) moeten er 1 miljoen bomen worden geplant onder de aangesloten landen. Suriname maakt onderdeel uit van dit initiatief en wordt vertegenwoordigt door voedseltechnoloog Reinier Taus.

Het doel van CTPP Suriname is dat er dus 100.000 bomen worden geplant. Hoofdzakelijk in bebouwde gebieden. Suriname heeft veel bomen maar Groot-Paramaribo telt steeds minder en minder grote bomen. Bomen helpen met de waterhuishouding, verlagen de stedelijke temperaturen, voorzien ons van vruchten, absorberen CO2 (koolstofdioxide), produceren O2 (zuurstof) en houden een bepaalde biodiversiteit en ecologie in stand.

Het project wordt ondersteund door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, welke ook boomplantjes ter beschikking stelt. Enkele andere ondersteuners zijn de nationale Unesco Commissie Suriname, IICA, Anton de Kom Universiteit en Stichting Samarja. Volgens Sieuwnath Naipal, bekend van zijn mangroveproject, is een kleine boom gelijk aan 5 airco’s als je de warmte/energie opname berekent van een boom. Intussen zijn er al meer dan 1.500 boompjes geplant.  

Taus  zegt dat als elk gezin een boom plant, het project dan snel is afgerond. Mensen kunnen dan de GPS-coördinaten doorgeven via de FB-account van de organisatie met een foto. Mensen die veel planten kunnen prijzen winnen.

Voor participatie/ondersteuning in de CTPP kan contact worden gemaakt via:
stg.samarja@hotmail.com/haftaus@hotmail.com of 8888090


Advertenties