Covid-protocollen overhandigd aan zorginstellingen
27 Nov, 22:41
foto
Carol de Baas, hoofd Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen overhandigt hier de protocollen aan een van de zorginstellingen. (Foto: Volksgezondheid)


De Nationale Infectie Preventie Commissie heeft in opdracht van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid Covid-protocollen ontwikkeld voor zorginstellingen. Vandaag werd de finale versie overhandigd aan vertegenwoordigers van diverse zorginstellingen.

Het zestig pagina's tellende document geeft gedetailleerde richtlijnen, meldt Volksgezondheid. Het is een instrument om de verantwoordelijkheden en professionele handelingen van verschillende betrokken medewerkers te reguleren en vast te leggen. Hierdoor kunnen fouten en misverstanden worden beperkt waardoor de zorg veiliger gemaakt wordt, meldt Volksgezondheid.

“Deze protocollen hebben als doel zorgverleners te ondersteunen bij het uitvoeren van de zorginhoudelijke handelingen”, zegt Carol de Baas, hoofd Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen. Zij heeft namens de waarnemend directeur van Volksgezondheid de zorgprotocollen overgedragen aan de vertegenwoordigers van de zorginstellingen.

De Baas benadrukte dat de zorgprotocollen een hulpmiddel zijn voor de zorginstellingen en te nimmer anders uitgevoerd dienen te worden door zorgverleners, dan is voorgeschreven. Kathleen Jharie-Kuisch, focalpoint infectiepreventie gaf een presentatie van het ontwikkelingsproces en het gebruik van deze protocollen.
Enkele zorginstellingen die de protocollen in ontvangst hebben genomen zijn: het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ’s Lands Hospitaal, Regionaal Ziekenhuis Wanica, St. Vincentius Ziekenhuis, Medische Zending, het Diakonessenhuis, het Marwina Ziekenhuis, de Esther Stichting, het Fatima-oord, Stichting Wiesje, Huize Rust en Werk en Huize Majella.
Advertenties