Opleiding Agronomie levert eerste drie afgestudeerden
27 Nov, 08:34
foto
Roshnie Gangapersad (l), Chandriekapersad Jaggesar (m) en Chandeni Sanchit (r) zijn afgestudeerd van de studierichting Agronomie aan het PTC. (Foto: PTC)


Chandenie Sanchit, Roshnie Gangapersad en Chandriekapersad Jaggesar zijn de eerste drie studenten die zijn afgestuurd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College Suriname. Ze hebben elk hun onderzoeksproject in de periode oktober-november 2020 gepresenteerd.

Een vergelijkend onderzoek van twee verschillende Indiase mais variëteiten Zea Mays varieteit Indam-003 en Zea mays variëteit Indam Suruchi onder Surinaamse teeltomstandigheden, was het afstudeerproject van Sanchit. Zij zegt dat zij fundamentele kennis heeft opgedaan die kan worden toegepast om de landbouwsector in Nickerie tot bloei te brengen.

Gangapersad heeft een vergelijkend onderzoek gedaan van drie bemestingsadviezen bij de teelt en productie van paprika (California Wonder). Jaggessar is afgestudeerd met zijn thesis 'The effect of the application of amino acids on the yield and grain quality of rice (Oryza sativa).'

De opleiding Agronomie is op 1 oktober 2014 gestart in Nickerie. De HBO-opleiding in Nickerie is aangevuld met meer programma's en is met 34 studenten opgestart in drie richtingen. Behalve Agronomie, kunnen studenten kiezen voor de afdeling Information & Communication Technology en Werktuigbouwkunde. Vorig jaar waren er zelfs meer Agronomie studenten in Nickerie dan in Paramaribo, zegt PTC Suriname in een persbericht. "Met de nieuwe onderwijsvorm van het PTC, afstandsonderwijs, wordt het nog geriefelijker voor de jongeren van Nickerie. De studenten kunnen met afstandsonderwijs zelfstandig, in hun eigen omgeving onderwijs volgen."
Advertenties