Covid-19: Vandaag weer één persoon positief
23 Nov, 21:15
foto


Net als gisteren is afgelopen etmaal ook één persoon positief bevonden uit 58 Covid-19 testen die afgenomen zijn. Vijf personen zijn genezen verklaard vandaag. Het aantal active cases is 23.

Twaalf personen worden in ziekenhuizen verzorgd. Vier patiënten liggen op de Intensive Care Unit. Zeven mensen die positief zijn, zijn in isolatie. 843 personen zijn in quarantaine.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is tevreden over de dalende de trend. Afgelopen week waren er gemiddeld drie besmettingen per dag. Daarvoor was het zes. De bewindsman wil de situatie graag zo houden, ondanks dat het luchtruim gedeeltelijk open is gesteld. Er komen mensen uit onder andere Nederland, de Verenigde Staten van Amerika en Brazilië, waar de situatie zorgelijk is.

Op een persconferentie legde Ramadhin samen met zijn collega Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme uit dat strenge regels gelden voor mensen die naar Suriname komen. Er zal zeer streng gelet worden dat ze voldoen aan de eisen. Luchtvaartmaatschappijen zullen verantwoordelijk gesteld worden indien mensen naar Suriname komen die niet voldoen aan de vereisten. Ook moeten de mensen tien dagen in een hotelquarantaine. Voor thuisquarantaine moet er toestemming zijn van Volksgezondheid.
Advertenties