Breaking: Adhin blijft aangehouden (update)
20 Nov 2020, 16:35
foto


Ex-vicepresident tevens Assembleelid Ashwin Adhin blijft voorlopig in de cel. De rechter-commissaris (rc) heeft gisteren zijn aanhouding getoetst. Vandaag besliste de rc dat de inverzekeringstelling onrechtmatig is. Starnieuws verneemt dat het Openbaar Ministerie beroep hiertegen aantekent. Adhin kan op basis hiervan toch niet naar huis.

De NDP-fractie heeft vandaag nog een beroep gedaan op het Openbaar Ministerie/de regering om de juiste procedure te volgen. Fractieleider Rabin Parmessar zei dat uit alles blijkt dat het gaat om zaken die gepleegd zijn die te maken hebben met het ambt als vicepresident.

Adhin is vandaag opnieuw verhoord. Er is ook huiszoeking bij hem geweest. Hij werd naar zijn woning gebracht door de politie. Vernomen wordt dat er niks bijzonders is aangetroffen.

Raadsman van Adhin, Irvin Kanhai, zegt aan Starnieuws zojuist van de griffie vernomen te hebben dat de aanhouding van zijn cliënt onrechtmatig is. Volgens Kanhai moet Adhin vrijgelaten worden. Het Openbaar Ministerie heeft toetsing aangevraagd en kan dus niet in beroep gaan tegen het besluit van de rechter-commissaris.



Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April