Stichting Weid mijn Lammeren heeft eigen opvangcentrum
19 Nov, 15:09
foto
Het Hadassah Opvangcentrum van Stichting Weid mijn Lammeren is een feit. (Foto: WML)


Het Hadassah Opvangcentrum van Stichting Weid mijn Lammeren is woensdag geopend aan de Santopolderweg. Het centrum bestaat uit zeven volledig ingerichte woonunits. De units hebben elk twee tot drie slaapkamers. De stichting herbergt op dit moment 35 kwetsbare kinderen en vrouwen. Er wordt gezorgd voor hun huisvesting, welzijn en begeleiding.

De Stichting Weid Mij Lammeren die zich inzet voor dakloze kinderen, vrouwen in nood en alleenstaande moeders krijgt begeleiding van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Gloria Lie Kwie Sjoe, initiatiefnemer van het Hadassah centrum en algemeen directeur van de Stichting, zegt dat inwonende jongeren en vrouwen een traject doorlopen waarbij ze worden begeleid naar zelfstandig wonen en leven in de maatschappij.

In het opvangcentrum is er een ruime speeltuin, bibliotheek en buurthuis voor de kinderen. Voor de vrouwen is er een naai-atelier waar ze aan de slag kunnen om een eigen inkomen te verdienen. In de pijplijn zit het opzetten van een groentetuin. De stichting is sinds 1997 actief in het bevorderen van het welzijn van het Surinaamse kind.

De interkerkelijke stichting exploiteert een kinderdagverblijf, peuter- en kleuterschool met een opvangcapaciteit van 185 kinderen per dag. Er worden ook trainingen en activiteiten voor kinderen en kinderleiders ontplooid in stad, district en binnenland. De noodzaak tot de bouw van een opvangcentrum deed zich gevoelen door de grote nood en vraag naar veilige opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld, misbruik en de woningnood.

Het centrum is vernoemd naar een bloed die in staat is te bloeien in zeer droog klimaat. Ook verwijst Hadassah naar een Hebreeuws meisje, meer bekend als Esther, dat werd geboren als wees. Door haar schoonheid en karakter werd Hadassah een beroemde, heldhaftige en geliefde koningin van haar volk.
Advertenties