Srefidensi-tekenwedstrijd voor kinderen en senioren
18 Nov, 18:51
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo bekijkt een tekening van een pupil van Sukh Dhaam.


Speciaal voor 45 jaar Srefidensi mogen kinderen en seniore burgers van de diverse opvanginstellingen meedoen aan een tekenwedstrijd. Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de aftrap van deze wedstrijd gegeven tijdens een bezoek aan kindertehuis Sukh Dhaam te Alkmaar, Commewijne.

De Covid-pandemie maakt dat er dit jaar niet gefeest kan worden op of rond de Onafhankelijkheidsdag. Echter wil de Sozavo-minister deze bijzondere dag niet zonder meer voorbij laten gaan. Daarom is besloten een tekenwedstijd te houden. De verschillende kindertehuizen en opvangcentra voor seniore burgers die onder het ministerie van Sozavo vallen kunnen zich registreren voor de wedstrijd. Op deze manier wil de bewindsman de creativiteit van deze bijzonder kwetsbare groepen stimuleren. Winnaars komen in aanmerking voor een prijs. De viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname en Worlds Children’s Day zijn geclusterd. De tekeningen worden tussen 20 en 25 november door deskundige jury’s beoordeeld.

Ramsaran heeft tijdens het bezoek aan Sukh Dhaam de gedachte achter World Children’s Day uitgelegd. Deze dag wordt elk jaar op 20 november herdacht en werd in 1954 ingesteld, nadat de Verenigde Naties een aanbeveling uitspraken om middels een speciale dag de kinderrechten actueel te houden. Aan de kinderen van het tehuis gaf de bewindsman mee dat zij als kind rechten en plichten hebben. Ook maakte hij ze alert over het gebruik van de kindertelefoon en het bestaan van het Bureau Kinderrechten. Vervolgens ging de minister in op het nationalistisch gevoel en zei ij de kinderen dat in eenheid veel meer bereikt kan worden. Hij benadrukte dat kinderen voor hem en voor eenieder de toekomst zijn.
Advertenties