CLO roert zich; wil uiterlijk woensdag ontvangen worden
17 Nov, 13:25
foto
Ambtenaren geven een voorproefje van dat ze de straat zullen opgaan als de regering niet om de tafel gaat met het CLO-bestuur. Zij geven een demonstratie aan de Gemenelandsweg. (Foto's: Raoul Lith)


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil dat de regering de vakcentrale uiterlijk woensdag ontvangt. Na een vergadering vandaag is de CLO in beraad gegaan. Als de regering de CLO onder leiding van Ronald Hooghart niet ontvangt, zullen er acties gevoerd worden. Vandaag werd een voorproefje gegeven bij het CLO-kantoor aan de Gemenelandsweg.

Hooghart zegt in gesprek met Starnieuws dat de regering spelletjes speelt en het niet meent met de vakbeweging. Hij is klaar voor de strijd. De ambtenaren hebben geen twk-vergoeding gekregen. De vakbondsleider zegt dat het een kwart van hun loon is. Hij voert aan dat de prijzen in de winkels enorm gestegen zijn. Mensen komen niet meer uit met hun geld. CLO wil dat de regering de 25% twk en 25% looncorrectie krijgt. Vakbondsleider Imro Edam stelt dat de ziekenhuisbonden om 75% verhoging hebben gevraagd.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart (tweede van rechts)

Edam merkt op dat de leden duidelijk een signaal hebben gegeven vandaag. Aan de regering was een maand de tijd gegeven om met oplossingen te komen, maar er is niks gebeurd. De CLO wordt volgens Edam niet serieus genomen door de regering, maar nu zal een andere strategie worden gevolgd. De leden hebben duidelijk aangegeven dat ze donderdag op straat willen gaan, als tot en met woensdag de regering het bestuur niet ontvangt.

Hooghart merkt op dat hij dertig jaren strijd heeft gevoerd. Hij is er klaar voor om de strijd weer aan te binden. De vakbondsleider voert aan dat de regering niet moet denken om de politie op de actievoerders af te sturen. "We leven niet meer in 1973 maar in 2020", benadrukt Hooghart. In 1973 is vakbondsleider Ronald ' Jowin' Abaisa doodgeschoten tijdens een vakbondsactie.

Raoul Lith
Advertenties