Jogi geeft andere informatie over pompen dan minister
11 Nov, 00:00
foto
Assembleelid Mahinder Jogi. (Beeld: DNA)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft andere informatie over de pompen van Wageningen, terwijl minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een ander beeld heeft geschetst. De volksvertegenwoordiger deelde dinsdag in De Nationale Assemblee mee dat hij over foto's en video's beschikt die een ander beeld geven. "Smoko e komoto uit a pompu", zei Jogi. Hij heeft de fractieleider en enkele collega's de beelden getoond waaruit blijkt dat er rook uit de pompen komt.

Jogi vindt dat serieus gekeken moet worden naar de problemen rond de rijstteelt. De boeren klagen elk seizoen al twintig jaar over het irrigatiewater. Dit probleem moet voor eens en voor altijd opgelost worden. Hij voerde aan dat als er deskundigheid ontbreekt bij LVV, de pompen afgestoten moeten worden naar Openbare Werken. Daar is genoeg kennis in huis. De boeren moet een helpende hand worden geboden.

Sewdien heeft een oriëntatiebezoek gebracht aan Wageningen afgelopen weekend. Volgens hem werken twee van de drie pompen. Er zou voldoende irrigatiewater zijn voor de boeren om in te zaaien. De pompen die uit India zijn gekomen, kunnen nog niet geïnstalleerd worden, omdat de technici niet naar Suriname kunnen afreizen vanwege Covid-19.

Over de overname van bacovenbedrijf FAI waarschuwde Jogi weer dat mensen die debet zijn aan de ondergang van Surland, niet betrokken moeten worden bij het management. Er zijn diverse zaken niet opgehelderd uit de periode van Surland, waarbij 400 ton padie is verdwenen. Volgens Jogi is het geld gebruikt voor partijpropaganda. Ook zijn tractoren die besteld waren indertijd voor het bacovenbedrijf maar twee zijn geleverd bij een privébedrijf te Afobaka. Hij waarschuwde de regering dat als mensen uit het verleden weer bemoeienis krijgen in het bedrijf dat hij zijn ondersteuning niet gaat geven.

Advertenties