ABOP: Verkeerde conclusie vervanging top-ROS
07 Nov, 16:51
foto
Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.


Vicepresident Ronnie Brunswijk, die ook voorzitter is van de ABOP, heeft tijdens de krutu op Dritabiki vrijdag gezegd dat de leiding van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) is vervangen. Daarna had hij het over districtscommissaris August Bado van Tapanahony die ook vervangen zou worden, maar hij is nog op zijn post. Brunswijk merkte op dat hij niet weet hoe lang hij blijft. Maar het is niet zo dat hij geen NDP-mensen weghaalt. Brunswijk maakte een fluittoon en zei dat alle NDP-mensen eruit gaan. 

Humphrey Dundas, woordvoerder van de ABOP, verduidelijkt dat Brunswijk geen verband heeft gelegd tussen de vervanging van de leiding van ROS en Bado. De top die vervangen is op het ministerie bestaat inderdaad uit Beppers en niet uit NDP'ers. Over de afspraak die gemaakt is met de BEP voor het niet vervangen van toppers, zegt Dundas dat de BEP zich niet houdt aan hetgeen overeengekomen is. 

De BEP stelt zich niet constructief op in De Nationale Assemblee, zoals was overeengekomen. Dundas vindt dat BEP-voorzitter Ronny Asabina de hand in eigen boezem moet steken voordat hij kritiek levert op de ABOP. "Wij hebben geen tijd voor BEP als die niet mee wil gaan. Wij kijken niet achteruit en gaan geen tijd verliezen. Wij focussen op de ontwikkeling van het land," voert Dundas aan. 
Advertenties