Brunswijk: NDP-top van Regionale Ontwikkeling vervangen
07 Nov, 00:56
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk spreekt de krutu te Dritabiki toe. Naast hem granman Bonoo Velanti van de Aucaanse stam.


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft op Dritabiki vrijdag meegedeeld dat de hele NDP-top van het ministerie van Regionale Ontwikkeling is vervangen. Er zijn nieuwe mensen geplaatst. De mededeling van de vp is met applaus verwelkomd. 

De nieuwe directeur van Regionale Ontwikkeling is ex-districtscommissaris, Marverick Boejoekoe. Tot directeur Agrarische Ontwikkeling Binnenland is benoemd, Hermien Pavion. Directeur van het directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro Surinamers Binnenland is geworden Joraisa Pokie, Loreen Jubitana is directeur van directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen geworden. Gordon Touw Ngie Tjouw is directeur Sportzaken.

Brunswijk legde uit dat de regering het land overgenomen heeft met veel problemen. Hij zei dat de ontwikkeling van het binnenland ter hand zal worden genomen, maar vroeg nog wat geduld. De vp hield de krutu voor dat hij een zeer goede samenwerking heeft met president Chan Santokhi en in alles wordt betrokken. Hij is heel tevreden over de gang van zaken. 

Santokhi op zijn beurt benadrukte dat voor het eerst in de geschiedenis van Suriname een persoon afkomstig uit het binnenland vicepresident is geworden. In 2010, toen ABOP samenwerkte met de NDP, kon er geen marron benoemd worden in deze functie, hoewel ABOP die post toegewezen kreeg. Toen werd Robert Ameerali vp. Ook is voor het eerst in de geschiedenis de Assembleevoorzitter afkomstig uit het binnenland. Marinus Bee was niet aanwezig, omdat hij uitlandig is en vandaag wordt terugverwacht. Santokhi vroeg een daverend applaus voor vp Brunswijk. 

De vp vroeg de mensen hard te werken zodat het land vooruit kan gaan. Zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen en hun bijdrage leveren. Hij benoemde alle mensen daar tot vicepresident, zodat ze hun beste beentje voortzetten. Santokhi grapte dat hij ze ook hun salaris moet geven. Brunswijk ondersteunend, benoemde hij ook iedereen tot president. 
Advertenties