VHP gaat voor Khargi als ambassadeur in Nederland
04 Nov, 00:00
foto
Rajendre Khargi


Rajendre Khargi wordt toch de ambassadeur van Suriname in Nederland. Al geruime tijd wordt zijn naam genoemd. Starnieuws verneemt dat de VHP-top toestemming heeft gegeven voor de benoeming van Khargi. Er worden intussen diplomatieke stappen ondernomen om zijn benoeming in orde te maken. De diplomatieke relatie met Nederland was sinds het aantreden van de regering-Bouterse in 2010 bekoeld. Hier is meteen na het aantreden van de regering-Santokhi verandering in gebracht. 

Khargi ondersteunt VHP-voorzitter, nu president Chan Santokhi, jarenlang. Hij is ook een van de belangrijke schrijvers van speeches van Santokhi. Khargi, een persoon uit de diaspora-gemeenschap, die de Nederlandse nationaliteit heeft, is intussen genaturaliseerd tot Surinamer. Hij is als adviseur aangetrokken op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in eerste instantie voor het helpen opzetten van het diaspora-instituut. 

Khargi heeft een lange journalistieke carrière achter de rug. Hij was onder meer verslaggever en radiomaker bij de NOS en andere Nederlandse omroepen. In de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig was hij eindredacteur van het radioprogramma Zorg en Hoop. Hij is ook actief als professional coach en communicatie adviseur. Khargi heeft niet eerder gewerkt in de diplomatieke dienst. 
Advertenties