Particuliere verzekerden moeten weer contant betalen
03 Nov, 14:07
foto


Er is nog geen oplossing tussen de assurantiemaatschappijen verenigd in Survam en de particuliere laboratoria. Partijen kunnen zich niet vinden in voorstellen van elkaar. Voor de particuliere verzekerden betekent het dat de particuliere laboratoria -Medilab, MyLab en Health Control- weer geen garantiebrieven van de Survam accepteren. Verzekerden moeten contant voor hun lab-onderzoeken betalen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft als bemiddelaar een gesprek tussen partijen bijgewoond. Het gesprek van gisteren, 2 november, vond plaats nadat eerdere onderhandelingen over tarieven waren vastgelopen. Minister Amar Ramadhin zegt dat hij een beroep had gedaan op partijen om uitputtende te onderhandelen. Hij heeft ook oplossingsvoorstellen gedaan aan beide partijen. Het heeft echter niet mogen baten. Partijen zitten niet op één lijn, met de consequentie van contante betaling voor de particuliere verzekerden.

Ramadhin heeft via de Communicatie Dienst Suriname om medewerking gevraagd van zowel artsen als specialisten om hoognodig laboratoriumonderzoeken te vragen, aangezien de clienten nu contant zullen moeten betalen. De bewindsman betreurt de gang van zaken en blijft zich inzetten om zo spoedig mogelijk tot een oplossing van het geschil tussen de partijen te komen.

Op maandag 19 oktober hadden de particuliere laboratoria hun besluit na aankondiging al in uitvoering gebracht. Door bemiddeling van minister Ramadhin werd het besluit na een dag opgeschort. Nu partijen geen overeenstemming hebben bereikt, voeren de particuliere laboratoria hun besluit toch weer in.
Advertenties