Laboratoria gaan voor contante betaling dienstverlening
17 Oct, 06:36
foto
Verzekerden van Azpas, PZS en Parsasco zullen vanaf maandag contant moeten betalen voor hun labonderzoeken bij MyLab, Health Control en Medilab.


Vanaf komende maandag zullen de laboratoria MyLab, Health Control en Medilab geen garantiebrieven van Azpas, PZS en Parsasco meer accepteren. Verzekerden bij deze maatschappijen zullen vanaf 19 oktober contant moeten betalen voor diensten bij deze laboratoria.

Breekpunt tussen de verzekeringsmaatschappijen en de laboratoria is het tarief. Begin 2019 hebben de laboratoria een verzoek ingediend bij de verzekeringsmaatschappijen voor aanpassing van de tarieven. "Na bijkans twee jaar van gesprekken, zijn betreffende verzekeraars nog steeds niet bereid het huidige tarief aan te passen naar een kostendekkend niveau," zeggen de laboratoria. Het huidige tarief is ouder dan vijf jaar.

MyLab, Health Control en Medilab wijzen erop dat de kosten voor labonderzoeken sinds de laatste tariefaanpassing sterk zijn toegenomen door de stijging van de wisselkoers voor de US dollar. Meer dan 50% van de kosten voor labonderzoeken bestaan uit importkosten. De laboratoria wijzen erop dat de dienstverlening via de verzekering bij het huidige tarief niet langer kan worden gegarandeerd. Zij zeggen dat ze bereid blijven om te praten met de verzekeringsmaatschappijen en hopen op een snelle oplossing van de ontstane situatie.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January
Saturday 16 January