Financiën maakt geld over voor PCS; personeel staakt
03 Nov, 00:00
foto


Het ministerie van Financiën heeft de middelen voor het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) maandag beschikbaar gesteld. De bond bij deze instelling heeft het werk neergelegd, omdat het personeel niet is uitbetaald. Raj Jadnanansing, algemeen directeur, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij hoopt dat dinsdag het geld op de rekening is van het PCS, zodat de betalingen kunnen worden verricht. 

Jadnanansing zegt dat er minimale bezetting is op de afdelingen. Enkele afdelingen, zoals de keuken en de bewaking hebben dispensatie gekregen. De directeur merkt op dat de declaraties op tijd gestuurd zijn naar Volksgezondheid. Het PCS moet voor zijn dienstverlening bij Volksgezondheid declareren. Het ministerie op zijn beurt klopt dan aan bij Financiën, opdat de middelen beschikbaar worden gesteld. 

"De route om aan geld te komen, loopt helaas traag met de nodige gevolgen", zegt Jadnanansing. Een groot deel van het verpleegkundig personeel heeft niet gewerkt en wacht op salaris. "Hopelijk kan de situatie dinsdag worden genormaliseerd", zegt Jadnanansing. 
Advertenties