Goelaman volgt Malontie op als deken dc's
31 Oct, 18:25
foto
Dc Shafiek Goelaman van Wanica zuidoost, de nieuwe deken der
districtscommissarissen. (Foto: CDS)


Districtscommissaris (dc) Shafiek Goelaman van Wanica zuidoost is aangesteld als de nieuwe deken van de districtscommissarissen. Dit heeft minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met de dc's eerder deze week. 

Goelaman volgt Margaretha Malontie op, die sinds 2017 deken is geweest. Goelaman, die reeds 17 jaren
bestuurlijke ervaring heeft, kijkt uit naar ondersteuning van het korps van dc's. Hij zegt zich in zijn bijzondere functies sterk te gaan maken voor een aantal zaken. Zo wil hij speciale ontmoetingen hebben met de dc's die niet uit de bestuursdienst komen, om hen in het werk in te leiden. Dit zal hij samendoen met de onderdirecteur Decentralisatie.
Ook zal de deken werken aan de verdere decentralisatie van de districten, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

Een van de punten die Goelaman zeker wil bespreken met Emanuel is het vergunningsbeleid van de diverse districten. Hij wil ook meewerken aan een eenduidig uniform voor de bestuursdienst. De dc merkt op dat er nu verschillende uniformen zijn, dit moet volgens hem tot het verleden gaan behoren.

Daarnaast zegt Goelaman dat de taken van de dc's veelomvattend zijn en tal van risico's met zich meebrengen. Hij wil dat de taken daarom beter gewaardeerd worden. De bezoldiging van een dc is gelijkgesteld aan die van een onderdirecteur op een ministerie. Hij ziet graag dat het salaris van een dc gebracht wordt naar dat van een directeur.
Advertenties