Ramdin stipt gesprekken in Nederland aan
26 Oct 2020, 02:46
foto
De ministers Albert Ramdin en Armand Achaibersing hebben ook in Parijs besprekingen gevoerd met Lazard en Franse autoriteiten.


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking heeft vier ambtgenoten in Nederland gesproken. Binnenkort volgt een virtuele ontmoeting tussen de ministers van Defensie over de Kustwacht, Jungle training en technische bijstand. Er is ook een virtuele handelsmissie met Nederland in voorbereiding, zegt minister Ramdin in gesprek met Starnieuws. 

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning focust zich op de steun van verschillende diensten, zoals FIOD, Belastingen en Douane. Deze steun zal verder aan de orde komen tijdens een hoog ambtelijk bezoek vanuit Nederland aan Suriname. Dit bezoek is gepland voor eerste week november. Hiernaast komt er een ontmoeting tussen Nederlandse executive directeur bij het Internationale Monetaire Fonds (IMF) en de Wereldbank. Gevraagd wordt aan de Nederlandse toppers bij de multilaterale instellingen voor steun bij de onderhandelingen met het IMF. 

De besteding van de 17 miljoen euro wordt afgerond bij aankomende hoog ambtelijk overleg met Nederland. Dit op basis van Surinaamse prioriteiten. Ramdin zegt dat de Nederlandse financiële bijdrage in KMO-Fonds, Agrarisch Krediet Fonds en Beurzen Fonds verwelkomd wordt.

In Nederland heeft Ramdin ook gesproken met de  commissie die de oprichting van een representatieve diaspora organisatie moet voorbereiden. Leden van de commissie zijn: Kathleen Ferrier,  Dowlat Ramlal, Rob Bhoendi en Hugo Fernandes Mendes. De bewindslieden keren maandag weer terug naar Paramaribo. 
Advertenties