Makamboa start werkzaamheden in East Tailing Road
23 Oct, 08:24
foto
Er wordt gebeden vóór de opstart van de werkzaamheden in de East Tailing Road. Dorpsoudsten en het traditionele gezag vragen de zegen van de Almachtige voor de werkers en Nieuw Koffiekamp. (Foto: Makamboa)


Gouddelvers van Nieuw Koffiekamp verenigd in Makamboa, hebben de werkzaamheden opgestart in het gebied East Tailing Road (ETR). Na de spanningen die vorig jaar waren ontstaan tussen Rosebel Gold Mines NV en de gouddelvers, heeft het langer dan een jaar in beslag genomen voordat aan de slag kon worden gegaan. 

Na verschillende gesprekken met het bedrijf en de toenmalige ministers van Natuurlijke Hulpbronnen en Regionale Ontwikkeling, de districtscommissaris van Brokopondo en president Desi Bouterse, is het gebied groot 68 ha toegewezen aan het dorp Nieuw Koffiekamp. De ondertekening van het protocol vond in mei dit jaar plaats. Voorzitter Conery Plein is blij dat de operatie weer opgestart kan worden en de mensen in staat zijn hun gezinnen te onderhouden. 

De gouddelvers zijn verdeeld over twee gebieden namelijk ETR en de Roma Pit. Op beide plekken zijn gouddelvers van het dorp werkzaam. De onderlinge verbondenheid in het dorp is hersteld met de werkgelegenheid die gecreëerd is door tussenkomst van de vorige regering en het management van RGM.

Het traditionele gezag en de dorpsoudsten hebben middels een gebed de opstart gezegend. Makamboa probeert het beter te doen en ook als voorbeeld te zijn voor andere organisaties die zich bezig houden met kleinschalige goudwinning. Plein bedankt eenieder die bijgedragen heeft aan het tot stand komen van dit project.

Advertenties