Santokhi roept op tot extra gebed voor de vrouw
21 Oct, 23:08
foto
Het presidentieel echtpaar Santokhi woont de Navratri-viering in de Shri Vishnu Mandir bij. Rechtsvoor vicepresident Ronny Brunswijk. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft vandaag samen met zijn echtgenote Melissa Santokhi-Seenacherry de Shri Vishnu Mandir bezocht in verband met de viering van Navratri. Vicepresident Ronnie Brunswijk was ook aanwezig bij de dienst. Santokhi riep op de vrouw te zien als de vertegenwoordiger van Durga Maa, uitgerust met de oerkracht van de vrouw. Hij vroeg in deze periode extra te bidden voor de vrouw. “First lady wij bidden ook voor jou”, richtte hij zich tot zijn echtgenote.

“Navratri wordt gekenmerkt door de oerkracht die verborgen zit in de vrouw. Soms zoeken we de Durga Maa (vrouwelijke god) heel ver. Soms zien we de Durga Maa niet, terwijl die heel dichtbij je zit en wij die soms vergeten”, zei Santokhi bij deze gelegenheid. Hij gaf aan dat zijn vrouw onbaatzuchtig te werk gaat. “Dit alles om te gaan voor een betere situatie en ook daar zal een strijd geleverd moeten worden om het goede te laten overwinnen van het kwade. Mannen, vergeet dat niet. Die Durga Maa is vlak bij jou.”

Santokhi benadrukte dat er verbetering zal komen in het land als er steeds daarvoor gebeden wordt. Hij zei dat zijn regeerteam binnen 9 maanden het volk een beter Suriname zal geven. “We zitten al 3 maanden aan. We gaan binnenkort evalueren om het steeds beter te doen.” In zijn toespraak legde ook Brunswijk de nadruk op de kracht van het gebed en sprak hij van een periode bij uitstek om een nieuw begin te maken.

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Sanatan Dharm dat een presidentieel duo samen de mandir bezocht, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).
Advertenties