CLO-Ledenraad royeert Miskin en zijn groep
16 Oct 2020, 13:49
foto
De spoed Ledenraad vergadering van de Centrale van Landsdienaren Organisaties in het bondsgebouw aan de Gemenelandsweg. (Foto's: Raoul Lith)


De ledenraad van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft vandaag de bestuursleden Michael Miskin en zijn groep geroyeerd. Voorzitter Ronald Hooghart heeft een vergadering gehouden met landsdienaren, waar is beslist om een spoedvergadering van de Ledenraad te houden. Dat is ook gebeurd, waarbij Miskin en zijn groep zijn geroyeerd. Miskin eist de voorzittershamer, "maar wij zijn daar niet mee eens", stelt Hooghart. 

Hooghart stelt dat Miskin helemaal geen secretaris-generaal is. Alleen Hooghart zou in functie zijn gekozen. Het advies van de landsdienaren is meegenomen waarbij in motie is aangegeven dat bestuursleden die de CLO én de zaak van de landsdienaren schaden te royeren. De bestuursleden die zich gebundeld hebben in het CLO-Collectief zijn geroyeerd. Er zijn twee leden toegevoegd aan het bestuur van CLO. De gehouden Ledenraad wordt omstreden door de groep-Miskin. Deze zou onrechtmatig zijn uitgeschreven. 

De CLO-voorzitter deelt mee dat acht personen in het bestuur zitting hebben. Het bestuur mag bestaan uit maximaal 15 leden. Hooghart vindt dat het bestuur met vijf leden altijd in tact was, ondanks het feit dat acht leden een motie van wantrouwen tegen hem ingediend hadden. 


De vergadering met landsdienaren op het terrein van de CLO. 
Advertenties