Paho/WHO schenkt zuurstofconcentrators
14 Oct, 22:31
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid met een van de zuurstofconcentrators die Paho/WHO-vertegenwoordiger Karen Lewis-Bell namens de gezondheidsorganisatie heeft geschonken. (Foto: Paho/WHO)


Suriname heeft 20 zuurstofconcentrators gehad van de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie/Wereldgezondheidsorganisatie (Paho/WHO). De zuurstofconcentrators worden gebruikt om patiënten te behandelen die zuurstof nodig hebben. Extra zuurstof is de eerste essentiële stap voor de behandeling van personen met matige tot ernstige Covid-19 die een laag zuurstofgehalte hebben in hun bloed.

De apparaten zullen worden gedistribueerd naar gezondheidsfaciliteiten die Covid-19-patienten behandelen. De concentrators zijn draagbaar, gemakkelijk op te zetten en te onderhouden. Een zuurstofconcentrator is een apparaat dat de zuurstof uit een gastoevoer (meestal omgevingslucht) concentreert door selectief stikstof te verwijderen om een ​​met zuurstof verrijkte productgasstroom te leveren.

Paho/WHO-vertegenwoordiger Karen Lewis-Bell merkte op dat de schenking van biomedische apparatuur deel uitmaakt van Case Beheer van het Nationaal Covid-19- Paraatheids- en reactieplan. Ze stelde in het vooruitzicht dat Suriname naar aanleiding van deze schenking binnenkort aanvullende apparatuur zal ontvangen waaronder invasieve en niet-invasieve beademingsapparatuur, patiënt monitoren en essentiële medicijnen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid die de schenking in ontvangst heeft genomen, heeft zijn waardering uitgesproken voor de voortdurende steun van de Paho/WHO bij het versterken van het gezondheidssysteem in Suriname en het opbouwen van de capaciteit van gezondheidswerkers in de frontlinie.

Advertenties