Zwembond ingenomen met herstart zwemsport
30 Sep, 03:44
foto
Met het protocol dat is ontwikkeld, wordt een herstart gemaakt met de zwemsport.


Michael Klein, voorzitter van de Surinaamse Zwembond, is heel blij dat de organisatie en het Outbreak Covid-19 management team de protocollen voor het zwemgebeuren in Suriname heeft opgesteld en goedgekeurd. Hiermee kunnen de particuliere en openbare zwemgelegenheden, nadat ze de protocollen in handen hebben en aan de aangepaste vereisten voldoen, weer lessen verzorgen of dat er weer gezwommen mag worden. 

Klein geeft wel aan dat er regelmatig controle zal zijn om er voor te zorgen dat de protocollen nageleefd worden. Als dat niet het geval is, zullen de baden onherroepelijk gesloten worden. De politie, alsook het Outbreak  Covid-19 management team zullen controleren of de organisaties zich houden aan de protocollen.

Ouders, verzorgers, alsook de zwemtrainers of begeleiders zijn verplicht zich aan de protocollen te houden. Klein kijkt er naar uit dat later ook de zwemsport aan de beurt komt. Alle regels zijn duidelijk vastgesteld zodat deze aansluiting hebben op de internationale zwemprotocollen.

pdf-icon.gif Protocol-zwembaden_en_zwemgelegenheden.pdf                
Advertenties