38 van 75 trajecten openbaar vervoer opengesteld
21 Sep 2020, 00:57
foto
De bustarieven zijn verhoogd. Na bijkans vijf maanden wordt het openbaar vervoer in fasen opgestart. Vandaag worden 38 trajecten opengesteld onder stringente voorwaarden.


38 van de 75 trajecten die de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) aandoen, zullen vandaag worden opengesteld tegen aangepaste tarieven. Een stadsrit kost SRD 5, maar voor verdere trajecten moet er meer betaald worden. Mensen uit Commewijne moeten voor bus- en bootvervoer hogere tarieven betalen. Er zijn protocollen ontwikkeld waar passagiers én chauffeurs zich aan moeten houden. Het ontsmetten van de handen en ophebben van een mond- en neusbedekking zijn verplicht. 

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) benadrukt dat het om een gefaseerde opstart gaat. Nagegaan zal worden hoe in de praktijk dit 'pilot project' zal uitpakken. De bushouders moeten de klapstoelen weghalen. In plaats van 25 personen kunnen maximaal 20 in de bussen. De ruiten van de bussen moeten open blijven. Het is verboden om te eten en te drinken in de bus. 

De controle en handhaving zal door TCT in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie
worden uitgevoerd. Het streven is erop gericht deze gefaseerde herstart, door de controleurs van het ministerie strikt te monitoren. Indien de naleving, controle en handhaving van het transportprotocol ordelijk verloopt, na
wekelijkse evaluatie, zullen de resterende trajecten van de PLO ook gefaseerd worden opengesteld. 
Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January