Tweede gecrashte illegaal vliegtuig in Guyana ontdekt
14 Sep, 18:19
foto


Er is een tweede vliegtuig maandagmiddag gevonden in het Issano-gebied in Guyana met een dode man en een hoeveelheid cocaïne. Dit heeft de Guyanese politie bekendgemaakt. Hoofdinspecteur Dion Moore deelde mee dat het neergestorte vliegtuig een Beechcraft is. Zondag werd in het buurland een rood-witte Cessna 206 ontdekt die gecrasht was. Het toestel was op weg naar Suriname. Drie personen werden gearresteerd. 

De politie vermoedde gisteren al dat er een tweede toestel in het gebied gecrasht moest zijn. Moore deelde mee dat de Beechcraft ongeveer 550 meter verwijderd was van de plek waar de Cessna zondag ontdekt was met twee Brazilianen en een Venezolaan aan boord. 

Hoewel er niets illegaals werd gevonden aan boord van het in Brazilië geregistreerde Cessna-vliegtuig, hebben de inzittenden de onderzoekers al verteld dat het tweede vliegtuig mechanische problemen ontwikkelde en vermoedelijk was neergestort. Er zijn nog geen verdere details prijsgegeven. Diverse Guyanese media hebben melding gemaakt van de twee gecrashte vliegtuigen die onderweg waren naar Suriname. 
Advertenties