Toestel met bestemming Suriname crasht in Guyana
14 Sep 2020, 16:27
foto
De drie mannen aan boord van het toestel zijn aangehouden.


Een vliegtuigje dat op weg was naar Suriname is in Guyana gecrasht. De Guyanese politie heeft een rood-witte Cessna 206, vermoedelijk een Braziliaans toestel, rond elf uur zondagavond aangetroffen op 9 Miles airstrip, Issano in de Middle Mazaruni rivier. De politie vermoedt dat er nog een ander toestel is gecrasht in het gebied, maar heeft het nog niet gelokaliseerd.

Drie personen zijn aangehouden. De twee piloten, een 38-jarige uit Boa Vista en een 29-jarige van Temeremo, Venezuela. Samen met hen is ook de 35-jarige internet technicus van Manaus, Brazilië gearresteerd.

Uit de ondervraging met behulp van Google Translate, is gebleken dat de mannen met een ander vliegtuig naar Suriname gingen toen dat toestel mechanische problemen kreeg. De piloot crashte met het toestel op de airstrip 9 Miles. Eén van de inzittenden heeft er een gebroken rechterarm en lichte kneuzingen in het gezicht aan overgehouden. De politie zegt dat het ander toestel mogelijk is neergestort, maar nog niet is gevonden.


Het toestel dat op weg was naar Suriname is in buurland Guyana gecrasht.

"Het vliegtuig is onderzocht, maar er was geen zichtbare schade te zien. Het toestel is van binnen en buiten onderzocht in aanwezigheid van de drie passagiers. De mannen zijn ook onderworpen aan een onderzoek, maar tot nog toe is niets illegaals aangetroffen," verklaarde de politie.  "Verdere onderzoeken zijn uitgevoerd in de omgeving waar het vliegtuig werd gevonden, maar ook daarbij is niets illegaals gevonden."

De mannen blijven in hechtenis. De politie heeft hun persoonlijke bezittingen, waaronder een gsm, een satelliettelefoon en identificatiebewijzen in beslag. Het vliegtuig blijft onder politiebewaking aan de grond, terwijl het onderzoek wordt voortgezet.
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August