Rosebel Community Fund doet US$ 250.000 aan donaties
15 Sep, 08:28
foto
De overhandiging van een Phillips Premium CX50 Echo apparaat aan AZP door Rosebel Community Fund. (Foto: Rosebel)


Stichting Rosebel Community Fund (RCF), heeft in de afgelopen week donaties met een totale waarde van US$250.000 gedaan aan verschillende instellingen. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) kreeg medische apparatuur en hulpmiddelen ter waarde van US$ 113.000. Andere begunstigden zijn het Bureau Openbare gezondheidszorg en de poliklinieken in de dorpsgemeenschappen, inclusief de residenties van het traditioneel gezag te Dyumu en Pusugrunu.

RCF richt zich op duurzame gemeenschapsontwikkeling. Voorzitter van RCF, Sharmila Jadnanansing, tevens de Country Director bij Rosebel Gold Mines (RGM), deed namens RCF samen met andere bestuursleden de overhandiging aan het AZP. “Het is nu meer dan duidelijk dat de uitbraak van het virus in ons land de gezondheidssector bijna heeft overspoeld, en het is daarom noodzakelijk om hulp te bieden aan de artsen en zorgmedewerkers die 24/7 de helpende hand bieden aan Covid-19 patiënten”, gaf zij aan.

De donatie aan het AZP bestaat uit een echoapparaat voor het maken van beelden van de longen voor diagnostische doeleinden, medische beschermingsmiddelen en machines ten behoeve van de verwerking van de Covid-19 diagnostische tests. Marica- Redan, algemeen directeur AZP, gaf aan dat het AZP over de jaren heen een sterke relatie heeft opgebouwd met Rosebel en memoreerde de verschillende donaties en bijdragen die reeds zijn ontvangen van het bedrijf.  

Van het BOG heeft RCF een verzoek ontvangen voor hulp bij de reparatie van het koelingssysteem van het Centraal Laboratorium. Ten behoeve hiervan is een donatie van US$ 104,000 gehonoreerd door het RCF in samenwerking met de Suriname Environmental and Mining Foundation, waarbij beide partijen de helft van de kosten voor hun rekening nemen.

Rosebel zal samen met het Surinaamse Rode Kruis en de Medische Zending bijdragen aan het ontwikkelen van posters en korte bewustwording filmproducties in de lokale talen. Er is ook een Community Covid-19 Field Squad in voorbereiding, waarbij een multidisciplinair team bestaande uit 20 leden van het traditioneel gezag, bestuursambtenaren, Rosebel werknemers en dorpsbewoners getraind word om de bewustwording over Covid-19 in de dorpen te bevorderen.
Advertenties